دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱

کتابدار برگزیده سال ۹۹ در بخش فعالیت های شاخص مطرح کرد؛/۲

کتابخانه، پایگاهی برای یافتن راه حل‌ها و مسیرهایی جدید

پرویز لکزایی

مسئول کتابخانه فرخی سیستانی روستای انقلاب شهرستان آق قلا، گفت: کتابخانه پاتوقی فرهنگی برای مردم محسوب می شود؛ جایی که اعضا می توانند اوقات فراغتی مطلوب برای خود بسازند، دایره تعاملات خود را گسترش دهند و به واسطه تبادل اندیشه و تجربه از طریق مطالعه کتاب یا گفتگو با افراد جدید، راه حل هایی جدید برای مسائل خود پیدا کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پرویز لک زایی، مسئول کتابخانه فرخی سیستانی روستای انقلاب از توابع بخش وشمگیر شهرستان آق قلا استان گلستان، در مراسم ملی گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال ۱۳۹۹ به عنوان یکی از کتابداران برگزیده در بخش فعالیت های شاخص معرفی شد.

لک زایی که از مهرماه ۱۳۹۶، همزمان با تأسیس کتابخانه عمومی فرخی سیستانی در روستای انقلاب، کار خود را به عنوان کتابدار آغاز کرد، در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در معرفی کتابخانه محل خدمت خود، با توصیف روستای انقلاب، گفت: بخش وشمگیر دارای دو کتابخانه است که کتابخانه فرخی سیستانی به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و نیز تعامل با دهیاران، نه تنها برای اهالی روستای انقلاب، بلکه برای ساکنان روستاهای مجاور نیز پایگاهی فرهنگی محسوب می شود. این کتابخانه در حال حاضر بیش از ۲ هزار جلد کتاب و ۶۴۰ عضو فعال دارد که میزان منابع کتابخانه نسبت به میزان مراجعان و اعضا، محدود است. کتابخانه فرخی سیستانی به بخش های مخزن، نشریات، مرجع، کودک و سالن های مطالعه مجزا مجهز است.

وی با اشاره به تجربه ارائه خدمات کتابخانه ای در فضای مجازی طی ماه های اخیر، اظهار داشت: با توجه به استفاده مخاطب، فضای مجازی، هم تهدید و هم فرصت است. شرایط حاکم بر جهان با شیوع ویروس کرونا، نهاد کتابخانه ها و ما کتابداران را بر آن داشت که تهدید فضای مجازی را به فرصت تبدیل کنیم. این تغییر فضای کاری محدودیت هایی داشت؛ مهم ترین محدودیت، محرومیت منطقه است؛ متاسفانه در این منطقه زیرساخت های لازم برای کار در فضای مجازی، آنچنان که باید فراهم نیست و بسیاری از مردم به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند. با این حال مهم ترین مزیت تغییر فضای کاری و انعطاف پذیری متناسب با شرایط موجود، این است که ما اعضای کتابخانه را رها نکردیم و در ایام قرنطینه با برنامه های مختلف در کنارشان و میهمان خانه هایشان هستیم. از آنجایی که استفاده از فضای مجازی بخش زیادی از زمان مردم را به خود اختصاص داده است، استقبال کتابخوانان از ارائه خدمات کتابخانه ای در این فضا نیز چشمگیر بود. حالا اعضا نه تنها مخاطب برنامه های ما هستند، در اجرای برنامه ها هم مشارکت دارند و با نظرات خود ما را در ارائه بهتر خدمات یاری می کنند.

لک زایی با اشاره به فعالیت های انجام شده در ایام شیوع ویروس کرونا، گفت: باوجود تعطیلی کتابخانه در برهه هایی از زمان، مطالعه در روستای انقلاب و حتی روستاهای مجاور تعطیل نبود. من با ایجاد کانال ها و گروه هایی، کتاب هایی را معرفی می کردم و هر کس که به مطالعه کامل کتابی راغب می شد، کتاب را از کتابخانه می گرفتم و درب منزل تحویل آن ها می دادم؛ بعد از یک ماه دوباره برای برگرداندن کتاب به منزل اعضا مراجعه می کردم.

وی تصریح کرد: بسیاری از اهالی روستای انقلاب کارگر هستند و هر روز روستا را به مقصد شهر ترک می کنند؛ در برهه هایی از زمان تردد ممنوع بود و ما می دانستیم که امرار معاش این خانواده ها با مشکل رو به رو است؛ بنابراین با استفاده از ظرفیت خیرین، جلب کمک های شورا و دهیار روستا و از طریق مشارکت شرکت هایی همچون گروه صنعتی صبا، سعی کردیم، مشارکتی فعال در اجرای طرح «مواسات و کمک مومنانه» داشته باشیم. بنابراین کتابخانه تبدیل به پایگاهی برای بسته بندی و توزیع سبد مواد غذایی شد. توزیع بسته های مواد بهداشتی و ضدعفونی کردن معابر و امکان عمومی نیز از دیگر فعالیت های انجام شده، بوده است.

لک زایی با اشاره به اهمیت نقش و کارکرد اجتماعی کتابخانه ها، گفت: در گذشته کتابخانه ها، تنها مکانی برای امانت کتاب بودند؛ امروز از این مقوله فراتر رفته ایم و کتابخانه پاتوقی فرهنگی برای مردم محسوب می شود؛ جایی که می توانند اوقات فراغتی مطلوب برای خود بسازند، دایره تعاملات خود را گسترش دهند و به واسطه تبادل اندیشه و تجربه از طریق مطالعه کتاب یا گفتگو با افراد جدید، راه حل هایی جدید برای مشکلات خود پیدا کنند. 



برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 1 =